Ο Γιώργος Χριστοδουλόπουλος στην Ολυμπιάδα Χημείας 2012

Δημοσιεύτηκε: 01/08/2012

Ο Γιώργος Χριστοδουλόπουλος, μαθητής της Γ΄ Λυκείου του σχολείου μας είναι ένας από τους τέσσερεις Έλληνες μαθητές που εκπροσωπούν τη χώρα μας στην ολυμπιάδα Χημείας που γίνεται στην Ουάσιγκτον από 21 έως και 30 Ιουλίου 2012. Σημειώνουμε ότι στην 1η φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Χημείας κατέλαβε την έκτη θέση ενώ το 2011 κατέλαβε την πρώτη θέση στον ίδιο διαγωνισμό για τη Β΄ Λυκείου.

    Είναι η τρίτη φορά που μαθητής του σχολείου μας εκπροσωπεί τη χώρα μας σε ολυμπιάδα Χημείας καθώς το 2007 στη Μόσχα και το 2008 στη Βουδαπέστη είχε λάβει μέρος ο Γιάννης Μπότης.

Καλή επιτυχία λοιπόν στο Γιώργο αλλά και στα υπόλοιπα παιδιά της εθνικής μας ομάδας.

Φωτογραφία των παιδιών της εθνικής μας ομάδας στην Ουάσιγκτον από το περιοδικό Catalyzer της Ολυμπιάδας Χημείας 2012

Από αριστερά προς τα δεξιά: Γραμματικός Κυριάκος, Τάρα Βασιλική, Καραγκιαούρης Γιώργος, Χριστοδουλόπουλος Γιώργος

(https://www.icho2012.org/olympiad/Catalyzer7.pdf)

 

Φωτογραφία από την τελετή έναρξης της Ολυμπιάδας Χημείας 2012 στην Ουάσιγκτον

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ:

Προετοιμασία για την 44η Ολυμπιάδα
Και η εθνική ομάδα χημείας στη μάχη

Τέσσερις μαθητές λυκείου θα εκπροσωπήσουν φέτος της χώρας στην 44η Διεθνή Ολυμπιάδα Χημείας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Ουάσιγκτον των Ηνωμένων Πολιτειών (21-30 Ιουλίου 2012). Στην πρώτη φάση του διαγωνισμού που έγινε στην Ελλάδα επελέγησαν οι 12 καλύτεροι μαθητές (6 μαθητές Γ’ Λυκείου, 4 μαθητές Β’ Λυκείου και οι μαθητές που απάρτιζαν την περσινή εθνική ομάδα και είναι ακόμα μαθητές Λυκείου).

Οι 12 αυτοί μαθητές στη συνέχεια ασκήθηκαν πάνω σε προχωρημένα θέματα Χημείας στο camp προετοιμασίας που διοργανώθηκε από την Ενωση Ελλήνων Χημικών (Ε.Ε.Χ.) στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Η προετοιμασία περιελάμβανε όλα τα θέματα που ζητούνται στις Ολυμπιάδες Χημείας από εξειδικευμένους καθηγητές του Πανεπιστημίου με τη συνδρομή μεταπτυχιακών και διδακτορικών φοιτητών, όπως και πολλές ώρες εξάσκησης σε εργαστήριο σε όλες τις βασικές εργαστηριακές ασκήσεις που απαιτούνται. Ακολούθησαν εξετάσεις από τις οποίες προέκυψε η εθνική ομάδα:

  • Γραμματικός Κυριάκος (Γ’ Λυκείου) 2ο ΓΕΛ Ρόδου
  • Καραγκιαούρης Γιώργος (Β’ Λυκείου) ΕΛΛ. ΚΟΛΛΕΓΙΟ Θεσ/νίκης
  • Χριστοδουλόπουλος Γιώργος (Γ’ Λυκείου) ΕΚΠ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ Λάρισα
  • Τάρα Βασιλική (Γ’ Λυκείου) 30ό ΓΕΛ Θεσ/νίκης

Η περσινή ομάδα από την 43η Ολυμπιάδα Χημείας που έγινε στην Αγκυρα της Τουρκίας έφερε ένα χάλκινο μετάλλιο (Τύρος Στέφανος) και μια εύφημη μνεία (Γραμματικός Κυριάκος).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ - ΔΗΜΟΤΙΚΟ
  • 1ο χιλιόμετρο περιφερειακής Τρικάλων - Λάρισας
  • 2410 624424
  • info@bakogiannis.edu.gr
ΓΥΜΝΑΣΙΟ - ΛΥΚΕΙΟ
  • Τερψιθέα Λάρισας
  • 2410 851540-41-42
  • info@bakogiannis.edu.gr