Πρόγραμμα Εργασιών Β’ Τριμήνου

Δημοσιεύτηκε: 05/02/2015

 

Φεβρουάριος

 

Δευτέρα 2/2/15 – Παρασκευή  6/2/15

Με το Α και το Β , με το 1 και το 2, επανάληψη θα κάνω στο λεπτό.

Τα τμήματα των Νηπίων, των Προνηπίων  και του Παιδικού Σταθμού θα «θυμηθούν» όλα όσα διδάχθηκαν. Οι δραστηριότητες επανάληψης θα έχουν επικοινωνιακό χαρακτήρα και θα στοχεύουν,  μέσα από ευχάριστες δραστηριότητες και σε πνεύμα ευγενούς άμιλλας, να θυμηθούμε όλα όσα έχουμε μάθει.

 

Πέμπτη 5/2/15 και ώρα 11.00 π.μ

Γνωριμία με τα μουσικά όργανα στο Διαδραστικό πίνακα. Στα πλαίσια του μαθήματος της μουσικής τα παιδιά των τμημάτων των Προνηπίων  γνωρίζουν τα μουσικά όργανα με τη βοήθεια οπτικοακουστικών μέσων. Την παρουσίαση θα κάνει η δασκάλα της μουσικής κ. Τσαγιάννη Ολυμπία.

 

Παρασκευή 6/2/15

Τα παιδιά των τμημάτων των Νηπίων, των Προνηπίων και του Παιδικού Σταθμού με αφορμή την ενότητα του Προγράμματος «Πλανήτες, Εναλλαγή μέρας – νύχτας», θα παρακολουθήσουν video με το ηλιακό μας σύστημα και θα πειραματιστούν  στο Διαδραστικό πίνακα.

 

Δευτέρα 9/2/15 και ώρα 11.00 π.μ

Γνωριμία με τα μουσικά όργανα στο Διαδραστικό πίνακα. Στα πλαίσια του μαθήματος της μουσικής τα παιδιά των τμημάτων των Νηπίων  γνωρίζουν τα μουσικά όργανα με τη βοήθεια οπτικοακουστικών μέσων. Την παρουσίαση θα κάνει η δασκάλα της μουσικής κ. Τσαγιάννη Ολυμπία.

 

Πέμπτη 12/2/15  και ώρα 10.30 π.μ

Τα παιδιά των τμημάτων των Νηπίων με αφορμή τη σχετική ενότητα του προγράμματος «Πλανήτες, Εναλλαγή μέρας – νύχτας», θα επισκεφτούν το Αστεροσκοπείο της πόλης μας, για να έρθουν σε επαφή με ανθρώπους που μελετούν τους πλανήτες και τα άστρα και να έχουν την πρώτη γνωριμία  με την επιστήμη της Αστρονομίας.

 

Πέμπτη 12/2/15  και ώρα 7.00μ.μ – Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας

Εγκαίνια της έκθεσης ομαδικών εικαστικών έργων,  που φιλοτέχνησαν οι μαθητές του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού σχολείου εμπνευσμένοι από στιγμιότυπα της ζωής στη Λάρισα, όπως τα απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός του Τάκη Τλούπα.

 

Παρασκευή 13/2/15 και ώρα 11.00 π.μ

Γνωριμία με τα μουσικά όργανα στο Διαδραστικό πίνακα. Στα πλαίσια του μαθήματος της μουσικής τα παιδιά των τμημάτων του Παιδικού Σταθμού  γνωρίζουν τα μουσικά όργανα με τη βοήθεια των κινουμένων σχεδίων. Την παρουσίαση θα κάνει η δασκάλα της μουσικής κ. Τσαγιάννη Ολυμπία.

 

Πέμπτη 19/2/15 και ώρα 11.00 π.μ

Τα παιδιά των Νηπίων, των Προνηπίων και του Παιδικού Σταθμού θα γιορτάσουν την αποκριά δραματοποιώντας το παραμύθι «Το παράπονο του κλόουν».

 

Πέμπτη19/2/15 ώρα 5.30 μ.μ

Στα πλαίσια της διαρκούς προσπάθειας μας να ευαισθητοποιήσουμε τα παιδιά πάνω σε θέματα υγιεινής διατροφής η κ. Κουλούλα Βασιλική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος θα αναπτύξει το θέμα «Αγωγή διατροφής. Ο ρόλος της Οικογένειας και του Σχολείου». Η παρουσία των γονέων κρίνεται απαραίτητη προκειμένου η οικογένεια και το σχολείο να συντονίσουμε τις προσπάθειες μας, ώστε να κατευθύνουμε τα παιδιά στη σωστή διατροφή.

 

Πέμπτη19/2/15 ώρα 7.00 μ.μ

Ενημέρωση Γονέων από τις Νηπιαγωγούς και τους εκπαιδευτικούς των ειδικοτήτων.

 

 Παρασκευή 20/2/15

Γιορτή της Αποκριάς: Τα παιδιά μπορούν να έρθουν  ντυμένα με τις αποκριάτικες στολές από το σπίτι τους και όλοι μαζί να αναβιώσουμε το έθιμο της Χάσκας και να χορέψουμε το γαϊτανάκι.

 

Το σχολείο θα λειτουργήσει με πρωινό ωράριο. Τα παιδιά θα αποχωρήσουν από το σχολείο στις 13.10

 

Δευτέρα 23/2/15

Καθαρά Δευτέρα. Το σχολείο θα παραμείνει κλειστό.

 

Πέμπτη 26/2/15 και ώρα 10.30 π.μ

Οι μαθητές των Προνηπίων θα επισκεφτούν την Πινακοθήκη και θα γνωρίσουν σπουδαίους Έλληνες ζωγράφους.

 

 

 

Δευτέρα 2/3/15 και ώρα 10.30 π.μ

Οι μαθητές του Νηπιαγωγείου μας υποδέχονται την Άνοιξη με ποικίλες δραστηριότητες στην αυλή του σχολείου. Τραγουδούν τα κάλαντα, φτιάχνουν χελιδόνες και φοράνε Μάρτη.

 

Τετάρτη 18/3/15 και ώρα 10.30 π.μ

Οι μαθητές των Νηπίων θα επισκεφτούν το Λαογραφικό μουσείο της πόλης μας και θα παρακολουθήσουν ένα πρόγραμμα μουσειακής αγωγής.

 

Πέμπτη 19/3/15 και ώρα 6.00 π.μ

Ενημέρωση Γονέων από τις Νηπιαγωγούς και τους εκπαιδευτικούς των ειδικοτήτων. Επίδοση αξιολόγησης του δευτέρου  τριμήνου.

 

Παρασκευή 20/3/15 και ώρα 10.30 π.μ

Με αφορμή  την Παγκόσμια ημέρα κατά του Ρατσισμού στις 21 Μαρτίου: Δράσεις με σύνθημα «Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι» τα τμήματα των Νηπίων, των Προνηπίων και του Παιδικού Σταθμού θα παρακολουθήσουν τη δραματοποιημένη αφήγηση του παραμυθιού «Ο άσπρος γλάρος και μαύρος κότσυφας».

 

Τρίτη  24/3/15 και ώρα 11.00π.μ

Οι μικροί μας μαθητές θα παρακολουθήσουν την παράσταση του Καραγκιόζη «Ο Καραγκιόζης και το κρυφό σχολειό» και έπειτα στην αυλή του σχολείου θα χορέψουν παραδοσιακούς χορούς και θα παρελάσουν .

 

Το σχολείο θα λειτουργήσει με πρωινό ωράριο. Τα παιδιά θα αποχωρήσουν από το σχολείο στις 13.10

 

Τρίτη 24/3/15 και ώρα 5,30 μ.μ

Τα τμήματα των Προνηπίων γιορτάζουν την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου και μας προσκαλούν όλους στην εκδήλωση.

 

Τετάρτη 25/3/15

Εθνική Επέτειος. Το σχολείο θα παραμείνει κλειστό.

 

Παρασκευή 27/3/15 και ώρα 10.30 π.μ

Παγκόσμια ημέρα θεάτρου: Τα παιδιά θα γνωρίσουν την ιστορία του θεάτρου, θα γνωρίσουν ιστορικά θέατρα και σπουδαίους ηθοποιούς στο διαδραστικό πίνακα του Νηπιαγωγείου μας. Θα ακολουθήσει θεατρικό παιχνίδι με θέμα «Εκφράζω τα συναισθήματά μου, φορώντας μάσκες θεατρικές».

 

Δευτέρα 30/3/15 και ώρα 10.30 π.μ

Οι μικροί μας μαθητές θα βάψουν αυγά όπως ορίζει το πασχαλινό έθιμο στην αυλή του σχολείου.

 

Βήματα για τη ζωή:

Το σχολείο σε συνεργασία με τη Σχολική μας Σύμβουλο θα οργανώσει βιωματικό σεμινάριο με θέμα : Τεχνικές επικοινωνίας: Ενεργητική ακρόαση – Ενσυναίσθηση.

Για τον ορισμό της ημερομηνίας θα σας αποσταλεί ενημερωτικό σημείωμα.

 

 

 

Απρίλιος

 

Τετάρτη 1/4/15 και ώρα 11.00 π.μ

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου,  οι μαθητές των Νηπίων θα επισκεφτούν τη Δημοτική Βιβλιοθήκη της πόλης μας.

 

Πέμπτη 2/4/15

Εκκλησιασμός στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Τερψιθέας. Μετά την Θεία Κοινωνία τα παιδιά θα επιστρέψουν στο σχολείο και το πρόγραμμα θα συνεχιστεί κανονικά.

 

Πέμπτη 2/4/15 και ώρα 10.30.π.μ

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας του Παιδικού Βιβλίου,  οι μαθητές των Προνηπίων και του Παιδικού Σταθμού θα παρακολουθήσουν μια δραματοποιημένη αφήγηση του παραμυθιού «Ο Βιβλιοπόντικας» στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Νηπιαγωγείου μας. Έπειτα θα δημιουργήσουν σελιδοδείκτες.

 

Πέμπτη 2/4/15 και ώρα 11.30π.μ

Οι μαθητές του Νηπιαγωγείου θα ζυμώσουν και θα πλάσουν πασχαλινά κουλουράκια όπως ορίζει τα έθιμο στην αυλή του σχολείου.

 

Παρασκευή 3/4/15

Λήξη των μαθημάτων για τη γιορτή του Πάσχα.

Το πρόγραμμα του σχολείου θα λειτουργήσει κανονικά.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ - ΔΗΜΟΤΙΚΟ
  • 1ο χιλιόμετρο περιφερειακής Τρικάλων - Λάρισας
  • 2410 624424
  • info@bakogiannis.edu.gr
ΓΥΜΝΑΣΙΟ - ΛΥΚΕΙΟ
  • Τερψιθέα Λάρισας
  • 2410 851540-41-42
  • info@bakogiannis.edu.gr