Η ομάδα της Βουλής των Εφήβων, τους τελευταίους μήνες πραγματοποιεί συναντήσεις με κεντρικό άξονα το θέμα της φετινής Συνόδου «Αφοπλίζοντας τη βία».
Την ομάδα της Βουλής των Εφήβων αποτελούν οι μαθητές: Αναστασοπούλου Αθηνά, Αιόλου Παυλίνα, Αργυρίου Δήμητρα, Γιαννακοπούλου Ελισάβετ, Γκουδάλα Καλλιόπη, Δαλαμπύρα Ασημίνα, Δράμη Βάσια, Καρυώτη Μαρίνα, Κοκκινά Μαρία, Κοντοβός Γιάννης, Μανουάχ Έλλη, Μάρκου Λαμπρίνα, Μπραζιώτη Ξένια, Σκρέκας Νίκος.
Τα παιδιά, ατομικά ή ομαδικά, παρουσίασαν στην Ολομέλεια τις εργασίες τους γύρω από τις διάφορες μορφές βίας πολιτική βία, αστυνομική βία, αθλητική βία, έμφυλη βία .
Σε μια εποχή που το θέμα της ενδοοικογενειακής βίας και των γυναικοκτονιών βρίσκεται διαρκώς στην επικαιρότητα, αποφασίστηκε από την ομάδα να υπάρξει περαιτέρω ενημέρωση γύρω από το θέμα της έμφυλης βίας.
Την Τρίτη 4 Απριλίου, η ομάδα της Βουλής των Εφήβων με τη υπεύθυνη καθηγήτρια τους Παπαδημητρίου Γεωργία, υποδέχτηκαν στο σχολείο εκπροσώπους του Κέντρου Ερευνών για θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ) και συγκεκριμένα του Συμβουλευτικού Κέντρου Λάρισας τις κυρίες Φανή Μουστάκα Ψυχολόγο και Ρένα Μουρουγιάννη Κοινωνική Λειτουργό, προκειμένου να αναπτυχθούν δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την πρόληψη της βίας κατά των γυναικών.
Οι μαθητές αρχικά, ενημερώθηκαν γύρω από τη δράση του Συμβουλευτικού Κέντρου Λάρισας σχετικά με την πρόληψη και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας κατά των γυναικών και συγκεκριμένα την υποστήριξη των γυναικών που υποφέρουν ή απειλούνται από αυτήν ή/ και των γυναικών που υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις π. χ μετανάστριες, άνεργες, ΑμΕΑ, μονογονείς.
Πληροφορήθηκαν ότι υπάρχει η 24ωρη τηλεφωνική γραμμή βοήθειας SOS 159008 και 43 συμβουλευτικά κέντρα που παρέχουν ενημέρωση σε θέματα ισότητας των φύλων και αντιμετώπισης της βίας και ξενώνες φιλοξενίας που παρέχουν διαμονή με ασφάλεια και σίτιση σε γυναίκες θύματα έμφυλης βίας και στα παιδιά τους (αγόρια μέχρι 13 ετών).
Υπήρξε πραγματικά καταιγισμός ερωτήσεων και όταν όλες απαντήθηκαν, ξεκίνησε η βιωματική δράση.
Τα παιδιά εργάστηκαν σε ομάδες και προσπάθησαν να κατανοήσουν την έμφυλη βία, μέσα από υποθετικά σενάρια.