Το Γυμνάσιό μας με το πρόγραμμά του επιδιώκει για τους μαθητές του μέσα από ένα ασφαλές και δημιουργικό περιβάλλον με σύγχρονες μεθόδους και την υποστήριξη της σύγχρονης τεχνολογίας.
Διδακτικό προσωπικό
Άριστα επιλεγμένα διδακτικό προσωπικό που με την υψηλή επιστημονική του κατάρτιση συνδημιουργεί, αναθεωρεί και ανανεώνει σύμφωνα με τις πιο σύγχρονες εκπαιδευτικές αρχές το πρόγραμμα του Σχολείου.
Μέθοδοι διδασκαλίας
Εκπαιδευτικό υλικό
Μεθοδολογία μελέτης
Ενισχυτική διδασκαλία
Εξατομικευμένο πρόγραμμα παρέμβασης με βάση τις ανάγκες του κάθε μαθητή που υλοποιείται:
και υποστηρίζεται από πρωτότυπο εκπαιδευτικό υλικό ειδικά σχεδιασμένο για τις ανάγκες των συγκεκριμένων μαθητών.
Ξένες γλώσσες
Στο Γυμνάσιό μας υπάρχει άρτια οργάνωση μεθόδευση του προγράμματος διδασκαλίας 6των Ξένων Γλωσσών (Αγγλικά – Γαλλικά – Γερμανικά).
Στη διδασκαλία των Ξένων Γλωσσών λαμβάνεται υπόψη το επίπεδο ικανότητας στη συγκεκριμένη Ξένη Γλώσσα με στόχο:
Έτσι η πλειοψηφία των μαθητών αποκτά την ανώτερη πιστοποίηση μέχρι το τέλος της Γ΄ Γυμνασίου.
Πρόγραμμα ένταξης καινούριων μαθητών
Το πρόγραμμα προβλέπει:
Η λειτουργία των Ομίλων στοχεύουν
Λειτουργούν και στο πλαίσιο του βασικού προγράμματος και μετά από αυτό στα απογευματινά προγράμματα πολλαπλών δραστηριοτήτων «After School» και καλύπτοντουν ένα ευρύ φάσμα θεματολογίας/επιστήμη, Τέχνη, Τεχνολογία, Αθλητισμός, Οικολογία.
Δραστηριότητα ανοιχτή σε όλους τους μαθητές που στοχεύει ως Τέχνη των Τεχνών με το λόγο, τη Μουσική και το Χορό, τα Εικαστικά με ποικίλες μεθόδους και τεχνικές (αυτοσχεδιασμός, εκπαιδευτικό δράμα, δραματοποίηση, σκηνική αναπαράσταση)
Οι μαθητές επιλέγουν τον αντίστοιχο με τα ενδιαφέροντά τους όμιλο και επιδιώκουν:
Το Γυμνάσιό μας διακρίνεται για την άριστη Οργάνωσή του, η οποία συντελεί τα μέγιστα στην υλοποίηση του Εκπαιδευτικού και Παιδαγωγικού του Προγράμματος.
Σημαντικό ρόλο στην πρόοδο και την εξέλιξη της προσωπικότητάς τους συμβάλλουν οι παρακάτω θεσμοί:
Ο θεσμός του υπεύθυνου τμήματος για το διαρκή έλεγχο της εξέλιξης κάθε μαθητή μαθησιακά και κοινωνικά, την άμεση και ουσιαστική παρέμβασης σε τυχόν πρόβλημα και την επικοινωνία και τη δημιουργική συνεργασία με το οικογενειακό περιβάλλον για την ουσιαστική συμβολή της στην επίλυσή του.
Ο θεσμός του καθηγητή – συμβούλου. Ο σύμβουλος β καθηγητής συμβουλεύει, εμψυχώνει, καθοδηγεί τους μαθητές στην υλοποίηση των ακαδημαϊκών στόχων και στην προσπάθεια συγκρότησης της μαθησιακής και κοινωνικής τους ταυτότητας.
Ο θεσμός του Γραφείο υ Συμβουλευτικής
Η συμβουλευτική ομάδα εκπαιδευτικών συγκροτείται από έμπειρους εκπαιδευτικούς του Σχολείου μας, οι οποίοι, όταν είναι απαραίτητο συνεργάζονται με τη Διεύθυνση του Σχολείου.
Με τη συμβουλευτική ομάδα επικοινωνούν μαθητές: