ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ – ΕΥΕΛΙΞΙΑ – ΕΠΙΤΥΧΙΑ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ – Ο ΙΔΡΥΤΗΣ

Μετά από μια συνεχή και εναγώνια προσπάθεια, διαρκή και δημιουργικό μόχθο πολλών χρόνων, αισιόδοξα πιστεύουμε ότι το σχολείο μας είναι πλέον ικανό, ως σύγχρονος εκπαιδευτικός και μορφωτικός χώρος, να συντονίζει το βήμα του με τη δυναμική ενός κόσμου που αναπτύσσεται ραγδαία και να προσφέρει ουσιαστική και πολύπλευρη μόρφωση σ’όλους τους μαθητές μας.

Διαμορφώσαμε νέες συνθήκες σχολικής ζωής, εφαρμόζουμε καινοτόμες διαδικασίες και μεθόδους μάθησης, προγραμματίζουμε και πραγματώνουμε ποικίλες δραστηριότητες στα πλαίσια ενός ολοκληρωμένου εκπαιδευτικού και παιδαγωγικού προγράμματος.

Επιδιώκουμε και πετυχαίνουμε οι μαθητές μας να αποκτούν πλούσιες και σταθερές γνώσεις, να αναπτύσσουν δεξιότητες, να πετυχαίνουν γοργούς ρυθμούς πνευματικής εξέλιξης, να διευρύνουν τα όρια της κριτικής τους σκέψης, να προσεγγίζουν τις αρετές της αυτογνωσίας και της ετερογνωσίας, να διαμορφώνουν και να συγκροτούν την προσωπικότητά τους πάνω σε βάσεις σταθερές και αισιόδοξες για το μέλλον τους.

Στο Σχολείο μας λοιπόν:

  • Το Νηπιαγωγείο λειτουργεί ως πρωταρχική βαθμίδα εκπαίδευσης, θέτοντας τις βάσεις για τη νοητική ανάπτυξη και ψυχική υγεία των παιδιών, και όχι ως απλός χώρος ασφαλούς φύλαξης και απασχόλησης των παιδιών.
  • Το Δημοτικό Σχολείο είναι μια μορφωσιογόνος εστία που πάλλεται από ζωή και κίνηση, καλλιεργεί την ψυχή και το πνεύμα, οξύνει την κριτική σκέψη και προσφέρει εκείνες τις γνώσεις, ικανότητες-δεξιότητες και αξίες που αποτελούν απαραίτητα εφόδια για να ανταπεξέλθουν οι μαθητές στην μετέπειτα πορεία τους.
  • Το Γυμνάσιο έχει ως βασικούς στόχους οι μαθητές να αξιοποιήσουν αβίαστα το σύνολο του δυναμικού που διαθέτουν, να βοηθηθούν στην υιοθέτηση κινήτρων στη ζωή και τη δράση τους, καθώς και στην οικοδόμηση ενός συστήματος στάσεων και αξιών που να υποδηλώνει την αγωγή και την καλλιέργεια τους και να συμβάλλει τελικά στην ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους, εξασφαλίζοντας την επιτυχή μετάβαση στο Λύκειο.
  • Το Λύκειο εγγυάται την υποδομή, που δεν εξασφαλίζει απλά την εισαγωγή στην επιθυμητή πανεπιστημιακή σχολή, αλλά θέτει παράλληλα τις βάσεις για καλές σπουδές και για μια επιτυχημένη επαγγελματική και κοινωνική πορεία.
Ευχαριστώ από τα βάθη της ψυχής μου όλους τους γονείς, που εμπιστεύθηκαν και αγκάλιασαν την προσπάθειά μας και στηρίζουν και ενθαρρύνουν το δημιουργικό μας έργο.
Νικόλαος Μπακογιάννης
Υπεύθυνος Διοίκησης, Οργάνωσης και Λειτουργίας των Εκπαιδευτηρίων

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ - ΔΗΜΟΤΙΚΟ
  • 1ο χιλιόμετρο περιφερειακής Τρικάλων - Λάρισας
  • 2410 624424
  • info@bakogiannis.edu.gr
ΓΥΜΝΑΣΙΟ - ΛΥΚΕΙΟ
  • Τερψιθέα Λάρισας
  • 2410 851540-41-42
  • info@bakogiannis.edu.gr