Συμμετοχή της θεατρικής ομάδας των εκπαιδευτηρίων Μπακογιάννη στην 1η πανελλαδική μαθητική νεανική συνάντηση δημιουργικής έκφρασης!

Δημοσιεύτηκε: 16/09/2022

Τα φτερά του πολιτισμού των Εκπαιδευτηρίων Μπακογιάννη άνοιξαν διάπλατα μεταφέροντας τη θεατρική μας ομάδα ως το νησί της Χίου. Η 1η πανελλαδική μαθητική νεανική συνάντηση δημιουργικής έκφρασης μας δέχθηκε στη φιλόξενη αγκαλιά της και έδωσε στους μαθητές μας την ευκαιρία να ακουστεί η φωνή τους από το μοναδικό σε ομορφιά και ιστορία νησί  και να σκορπίσει στα καταγάλανα νερά της πιο όμορφης θάλασσας του κόσμου, της θάλασσας του Αιγαίου, για να μας θυμίσει πως ο Όμηρος κρατά το προνόμιο να μας παραστέκει, μόλις αρχίζουμε να μεγαλώνουμε, να μας συντροφεύει σε όλη μας τη ζωή ως τα βαθιά γεράματα, χωρίς να τον χορταίνουμε και, όταν νομίζουμε πως τελειώσαμε μαζί του, να διψούμε να τον πάρουμε από την αρχή στα χέρια….

Σήμερα, Παρασκευή 16/9/2022, παρουσιάζουμε την εμπειρία της δικής μας προσέγγισης στο κατεξοχήν συμβολικό κείμενο για την ανθρώπινη περιπέτεια και την περιπλάνηση της ύπαρξης σε ένα κόσμο τραχύ μα συνάμα συναρπαστικό που οδηγεί απαρέγκλιτα στην αυτογνωσία. Ο Οδυσσέας, ο αιώνιος ταξιδευτής και ο Όμηρος, ανιχνευτής της ψυχής του, μιας ψυχής που «πολλῶν δ᾽ ἀνθρώπων ἴδεν ἄστεα καὶ νόον ἔγνω» αλλά στα κατάβαθά της κάθε στιγμή αναμετράται με τον «μεστωμένο πόθο να ξαναδεί τον καπνό που βγαίνει από τη ζεστασιά του σπιτιού του, ένα πόθο που τον τροφοδοτεί «η γερή αρματωσιά μιας αγάπης απλωμένης μέσα στο κορμί του, σαν τις φλέβες όπου βουίζει το αίμα, μιας αγάπης με ακατάλυτο ρυθμό  σαν τη μουσική» κατά τον μεγάλο μας ποιητή Γιώργο Σεφέρη.

Θερμά συγχαρητήρια λοιπόν στους μαθητές μας  που συνταξιδεύουν με τον ήρωά μας συνεπαρμένοι στο «μακρύ ταξίδι για το σπίτι».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ - ΔΗΜΟΤΙΚΟ
  • 1ο χιλιόμετρο περιφερειακής Τρικάλων - Λάρισας
  • 2410 624424
  • info@bakogiannis.edu.gr
ΓΥΜΝΑΣΙΟ - ΛΥΚΕΙΟ
  • Τερψιθέα Λάρισας
  • 2410 851540-41-42
  • info@bakogiannis.edu.gr