«Από τον τροχό στην τεχνητή νοημοσύνη»

Δημοσιεύτηκε: 18/11/2022

Επίσκεψη των μαθητών της Γ’ Γυμνασίου στην έκθεση με θέμα: «Από τον τροχό στην τεχνητή νοημοσύνη» στο πάρκο καινοτομίας JOIST.

Την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου είχαν την ευκαιρία μαζί με τους καθηγητές τους να επισκεφτούν την έκθεση : «Από τον Τροχό στην Τεχνητή Νοημοσύνη: Μια Σύντομη Ιστορία της Καινοτομίας – ΜΕΡΟΣ Ι », μια παραγωγή και επιμέλεια του Πάρκου Καινοτομίας JOIST, σε συνεργασία με το Μουσείο Hρακλειδών. Η έκθεση πειραματίζεται με νέες τεχνολογίες και μουσειολογικές προσεγγίσεις, δημιουργώντας ένα θεατρικό εκθεσιακό περιβάλλον.Τα εκθέματα και οι ειδικές κατασκευές καλύπτουν ιστορικά 3.500 χρόνια.

Στο πρώτο δωμάτιο της ξενάγησης οι μαθητές συνάντησαν σε Ολόγραμμα τον Εανάτουμ από την πόλη Λαγκάς της Μεσοποταμίας, που εξήγησε τις ανάγκες που οδήγησαν τους ανθρώπους στη χρήση του τροχού, στο δεύτερο ένα τρισδιάστατο animation και μια κατασκευή που εξιστορούσετην εξέλιξη του τροχού και του γραναζιού.

Στο τρίτο δωμάτιο τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά το ομοίωμα του Μηχανισμού των Αντικυθήρων, με επεξηγηματικό βίντεο από το Μουσείο των Ηρακλειδών.

Στο τέλος της έκθεσης ένας τρισδιάστατος εκτυπωτής συνέδεσε την τεχνολογία του τότε με το σήμερα, καθώς έλαβε από τους μαθητές την εντολή εκτύπωσης ενός γραναζιού.

Οι μαθητές, με καθοδήγηση σχεδίασαν ανά ομάδες, το σπίτι της επιλογής τους και φόρεσαν γυαλιά εικονικής πραγματικότητας VR, επιλέγοντας το ανάλογο θεματικό περιβάλλον.

Πρωτόγνωρη εμπειρία η Εκπαιδευτική Τεχνολογία (EducationalTechnology) και οι εντυπώσεις για όλους εξαιρετικές!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ - ΔΗΜΟΤΙΚΟ
  • 1ο χιλιόμετρο περιφερειακής Τρικάλων - Λάρισας
  • 2410 624424
  • info@bakogiannis.edu.gr
ΓΥΜΝΑΣΙΟ - ΛΥΚΕΙΟ
  • Τερψιθέα Λάρισας
  • 2410 851540-41-42
  • info@bakogiannis.edu.gr