Για τ’ όνειρο πώς να μιλήσω;

Δημοσιεύτηκε: 07/04/2013

Ένα αξιοθαύμαστο βιβλίο μύθου και ιστορίας

Την Πέμπτη 4 Απριλίου 2013 παρουσιάστηκε στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας το νέο βιβλίο της Ελένης Πριοβόλου με τίτλο “Για τ’ όνειρο πώς να μιλήσω;” από τον κ. Νίκο Μπακογιάννη και το δημοσιογράφο κ. Γιάννη Γιαννακόπουλο.

priobolou2

Οι κ.κ. Μπακογιάννης και Γιαννακόπουλος στην παρουσίαση του βιβλίου (www.eleftheria.gr)

Αξιοθαύμαστο βιβλίο, πόνημα δημιουργικό στο οποίο συμπλέκεται δημιουργικά ο μύθος με την ιστορία, χαρακτήρισε το νέο βιβλίο της Ελένης Πριοβόλου ο φιλόλογος κ. Νίκος Μπακογιάννης, χθες, κατά την παρουσίασή του στη Δημοτική Πινακοθήκη της Λάρισας. Ο κ. Μπακογιάννης έκανε λόγο για ένα βιβλίο μέσα από τις σελίδες του οποίου ο αναγνώστης δέχεται πολλαπλά ερεθίσματα για μια ουσιαστική εμβάθυνση στα γνωρισματικά στοιχεία της φυλής μας. Στοιχεία τα οποία συνθέτουν και εξωτερικεύουν την ταυτότητά μας με τις αρετές και τα ελαττώματά της.

Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και η παρουσίαση του πονήματος από τον δημοσιογράφο κ. Γιάννη Γιαννακόπουλο, ο οποίος μεταξύ άλλων επισήμανε ότι η συγγραφέας με έναν περίτεχνο τρόπο, κινείται μεταξύ του πραγματικού και του φανταστικού, του σύγχρονου και του ιστορικού, του ρομαντικού και του κυνικού, που φτιάχνει ένα σίγουρα συναρπαστικό αποτέλεσμα.

Επίσης, αναφερόμενος στον τρόπο αφήγησής της τον χαρακτήρισε πρωτότυπο αν και με πολλά ρίσκα και παράλληλα πρόσθεσε: «Η αθώα ψυχή μιας νεαρής κοπέλας – του κεντρικού χαρακτήρα της συγγραφέως – που ψηλαφίζει την πιο ταραγμένη περίοδο της σύγχρονης Ελλάδας. Μια ευαίσθητη ψυχή στο τεμαχιστήριο της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της ιδεολογίας. Στον τεμαχισμό του αξιακού κώδικα της Ελλάδας, όπως τον έζησε μια τυχερή λόγω της έντασης των γεγονότων, πλην ματωμένη γενιά».

Αμέσως μετά, την παρουσίαση οι εκπαιδευτικοί των εκπαιδευτηρίων Μπακογιάννη Εύα Τσολάκη, Λίλια Μπαράκου, Μαρία Κουτσιαρή, Άρης Δάσιος, Χρίστος Δαλαμάγκας και Ολυμπία Τσαγιάννη με τη συμμετοχή της Αθηνάς Μπακογιάννη απέδωσαν δραματουργικά αποσπάσματα από το βιβλίο, αναβιώνοντας την ατμόσφαιρα και το πολιτικό κλίμα της εποχής.

priobolou3

Η κ. Πριοβόλου με τους εκπαιδευτικούς του Σχολείου μετά την παρουσίαση του βιβλίου.

priobolou4

Υπογράφοντας το βιβλίο της…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ - ΔΗΜΟΤΙΚΟ
  • 1ο χιλιόμετρο περιφερειακής Τρικάλων - Λάρισας
  • 2410 624424
  • info@bakogiannis.edu.gr
ΓΥΜΝΑΣΙΟ - ΛΥΚΕΙΟ
  • Τερψιθέα Λάρισας
  • 2410 851540-41-42
  • info@bakogiannis.edu.gr