Με την e-τάξη μαθαίνουμε, οργανωνόμαστε, επικοινωνούμε, ζούμε πραγματικά!

Δημοσιεύτηκε: 27/04/2020

Η επιλογή της σύγχρονης και ασύγχρονης από απόσταση εκπαίδευσης  γεννήθηκε από την ανάγκη της παρούσας συγκυρίας  και από την πρώτη στιγμή για την υλοποίησή της απαιτείται ακόμη μεγαλύτερη οργάνωση από αυτή που απαιτείται στην κλασική Εκπαίδευση, όπως καλά οργανωμένο γραφείο υποστήριξης ,ικανό να δίνει λύσεις στα προβλήματα όλων των εμπλεκομένων, δημιουργία ομάδων παραγωγής κατάλληλου εκπαιδευτικού υλικού και έγκαιρης διανομής του, διαρκής έλεγχος της εμπέδωσης της ύλης μέσα από τον έλεγχο του υλικού και διαρκής έλεγχος της συμμετοχής όλων των μαθητών και της αιτιολόγησης της τυχόν απουσίας τους.

Η άμεση αντίδραση του Σχολείου μας, η προθυμία και ευελιξία του Εκπαιδευτικού προσωπικού , ο ενθουσιασμός των μαθητών και η εμπιστοσύνη των γονιών έλυσε γρήγορα κάθε πρόβλημα, οι e-τάξεις ετοιμάστηκαν , οι ομάδες εργασίας των εκπαιδευτικών συστήθηκαν , το κατάλληλο για τις ιδιαίτερες  και επικοινωνίας που δημιουργεί η σύγχρονη και ασύγχρονη από απόσταση εκπαίδευση. Εύκολα η φυσική απόσταση νικήθηκε, οι ομάδες δέθηκαν και η ψηφιακή τάξη απέκτησε όλα τα χαρακτηριστικά της τάξης στη δια ζώσης εκπαίδευση.

Μπορούμε έτσι να προχωρήσουμε βήμα – βήμα την ύλη, να παρεμβαίνουμε παιδαγωγικά και να διατηρούμε ζεστή την απαραίτητη στις παρούσες συνθήκες επικοινωνία τόσο μεταξύ των εκπαιδευτικών και των μαθητών όσο και μεταξύ των μαθητών.

Είμαστε περήφανοι όλοι οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου μας για το έργο που επιτελείται κάτω από δύσκολες συνθήκες. Κυρίως , όμως είμαστε πολύ περήφανοι για το ήθος των μαθητών μας, οι οποίοι ανταποκρίνονται με άριστο τρόπο στο κάλεσμα του Σχολείου μας αναδεικνύοντας και επιδεικνύοντας βαθιά καλλιεργημένες αρετές όπως η υπευθυνότητα, η οργανωτικότητα, η εργατικότητα ,η απόλυτη αφοσίωση στις υποχρεώσεις που συνοδεύουν τη μαθητική τους ιδιότητα και η φιλοδοξία για το άριστο αποτέλεσμα.

Είμαστε σίγουροι πως από αυτή την εμπειρία μας , από την από απόσταση εκπαίδευση, θα βγούμε όχι μόνο με περισσότερες γνώσεις αλλά κυρίως με περισσότερη πίστη στις δυνάμεις μας, πιο υπεύθυνοι , πιο σίγουροι για τον εαυτό μας και τις δυνατότητές μας αλλά κυρίως και πιο ικανοί να προσαρμοζόμαστε με επιτυχία στις εκάστοτε συνθήκες.

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ - ΔΗΜΟΤΙΚΟ
  • 1ο χιλιόμετρο περιφερειακής Τρικάλων - Λάρισας
  • 2410 624424
  • info@bakogiannis.edu.gr
ΓΥΜΝΑΣΙΟ - ΛΥΚΕΙΟ
  • Τερψιθέα Λάρισας
  • 2410 851540-41-42
  • info@bakogiannis.edu.gr