Ο Γιώργος Δρακωτός στην Ιατρική Σχολή του UNIVERSITY OF BIRMINGHAM

Δημοσιεύτηκε: 25/08/2021

    Συγχαίρουμε θερμότατα το μαθητή μας Γιώργο Δρακωτό για την εξαιρετική του επιτυχία να εισαχθεί στην Ιατρική Σχολή του University Of Birmingham.  

   

    Είναι η πρώτη φορά που μαθητής σχολείου της Λάρισας εισάγεται σε Ιατρική σχολή του Ηνωμένου Βασιλείου απευθείας μετά το Λύκειο, χωρίς να χρειαστεί να μεσολαβήσουν επιπλέον χρόνια προετοιμασίας ή φοίτηση σε άλλες σχολές πριν την Ιατρική. Ελάχιστοι μαθητές κάθε χρόνο εισάγονται σε Ιατρικές σχολές του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ και πρόκειται κυρίως για μαθητές των Αγγλόφωνων ιδιωτικών σχολείων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

    Για να μπορέσει να εισαχθεί σε Ιατρική σχολή του Ηνωμένου Βασιλείου ο Γιώργος εξετάστηκε σε Βιολογία, Φυσική, Χημεία, Μαθηματικά επιτυγχάνοντας άριστη βαθμολογία. Επίσης πέρασε με επιτυχία τις εξετάσεις επάρκειας της αγγλικής γλώσσας IELTS με βαθμό > 8/9. Με απόλυτη επιτυχία πέρασε και τις εξετάσεις ικανοτήτων / δεξιοτήτων / ευφυίας / ηθικής UCAT (University Clinical Aptitude Test) οι οποίες είναι απαραίτητες για όλες τις ιατρικές και οδοντιατρικές σχολές και στις οποίες πέτυχε βαθμολογία που τον κατέταξε στο κορυφαίο 3{14b99f4af2a6c6345273233de7b71c256f8178277e938f3d54682e0756711a6c} της παγκόσμιας βαθμολογίας. Ενδεικτικά ο αριθμός των συμμετεχόντων στις σχετικές εξετάσεις το Σεπτέμβριο του 2020 ήταν 38.000 μαθητές. Τέλος, με επιτυχία πέρασε και από συνεντεύξεις ΜΜΙ (Multiple Mini Interview) όπου ομάδες ειδικών εξετάζουν τους μαθητές στην ικανότητα κριτικής σκέψης, λήψης ιστορικού και διαχείρισης ασθενών. Στη συνέντευξη συμμετέχουν ηθοποιοί οι οποίοι παριστάνουν τους ασθενείς.

    O Γιώργος υπήρξε πρωταθλητής Ελλάδας στο Δίαθλο, έχει κατακτήσει την Τρίτη θέση στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων αεροβόλου, έχει ασημένιο μετάλλιο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα πρακτικής σκοποβολής και χάλκινο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στο ομαδικό σκι αντοχής. Υπήρξε αθλητής της εθνικής ομάδας Διάθλου με συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2019. Επίσης, έχει διακριθεί στον διαγωνισμό του Center of Talented Youth του Πανεπιστημίου John Hopkins και έχει παρακολουθήσει το πρόγραμμα κρυπτολογίας του CTY στο κολλέγιο Ανατόλια. Έχει διακριθεί στη Μαθηματική Εταιρεία και έχει βραβευθεί σε μουσικούς διαγωνισμούς. Έχει συμμετάσχει με την ομάδα των Εκπαιδευτηρίων Μπακογιάννη στην Προσομοίωση Ολομέλειας Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και στο Model United Nations (MUN). Έχει Ευρωπαϊκό δίπλωμα πρώτων βοηθειών και χρήσης αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή από τον Ερυθρό Σταυρό και έχει λάβει πιστοποίηση BLS (Basic Life Support) από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ανάνηψης.

    Γιώργο, είμαστε όλοι περήφανοι για σένα, Διεύθυνση και Εκπαιδευτικοί και σου ευχόμαστε καλές σπουδές και καλή σταδιοδρομία.

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ - ΔΗΜΟΤΙΚΟ
  • 1ο χιλιόμετρο περιφερειακής Τρικάλων - Λάρισας
  • 2410 624424
  • info@bakogiannis.edu.gr
ΓΥΜΝΑΣΙΟ - ΛΥΚΕΙΟ
  • Τερψιθέα Λάρισας
  • 2410 851540-41-42
  • info@bakogiannis.edu.gr