Εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών του Γυμνασίου στο οινοποιείο του κ.Δημητρίου Μίγα.

Δημοσιεύτηκε: 04/11/2022

Οι μαθητές του τμήματος Γ3΄ Γυμνασίου με την καθηγήτρια Παπαδημητρίου Γεωργία, την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022 επισκέφτηκαν στα πλαίσια του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων το οινοποιείο του κ. Μίγα, ένα από τα πλέον σύγχρονα κι εντυπωσιακά οινοποιεία της Ελλάδας.

Ο οικογενειακός του αμπελώνας εκτείνεται σε περισσότερα από 120 στρέμματα στη τοποθεσία «Παλαιός Άμπελος», δηλαδή στην κοιλάδα μεταξύ της Μελούνας, απόληξης του ορεινού όγκου του Ολύμπου και του Τιταρήσιου (παραπόταμου του Πηνειού) ποταμού.

Οι ποικιλίες που καλλιεργούνται είναι οι γαλλικές Chardonnay, Sauvignon Blanc, Syrah, Merlot, Cabernet Sauvignon, αλλά και οι ελληνικές Μοσχάτο Αμβούργου,
Μπαντίκι και Μαλαγουζιά.

Την ξενάγηση στο οινοποιείο επιμελήθηκε ο ίδιος ο κύριος Μίγας.

Οι μαθητές ενημερώθηκαν για το πάγωμα των τρυγημένων σταφυλιών σε ψυγειοθαλάμους, για τα συστήματα κρυοεκχύλισης, είδαν τις ανοξείδωτες δεξαμενές οινοποίησης καθώς και το χώρο εμφιάλωσης. Επισκέφτηκαν το κλιματιζόμενο υπόγειο κελάρι του οινοποιείου όπου τα κρασιά παλαιώνονται μέσα σε δρύινα γαλλικά βαρέλια. Πληροφορήθηκαν ότι το υπόγειο κελάρι συνδέεται με υπόγεια σήραγγα, μήκους 500 μέτρα, με την όχθη του Τιταρήσιου, μεταφέροντας όλη την υγρασία του ποταμού, έτσι ώστε η ωρίμανση των κρασιών να επιτυγχάνεται σε απόλυτα φυσικές συνθήκες.

Καθ΄ όλη τη διάρκεια της ξενάγησης οι μαθητές έθεταν τα ερωτήματά τους .

Ο κύριος Μίγας τους ενημέρωσε για το επάγγελμα του οινολόγου και τους παρότρυνε να ασχοληθούν μελλοντικά .

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ - ΔΗΜΟΤΙΚΟ
  • 1ο χιλιόμετρο περιφερειακής Τρικάλων - Λάρισας
  • 2410 624424
  • info@bakogiannis.edu.gr
ΓΥΜΝΑΣΙΟ - ΛΥΚΕΙΟ
  • Τερψιθέα Λάρισας
  • 2410 851540-41-42
  • info@bakogiannis.edu.gr