Αποχαιρετιστήρια γιορτή της Στ΄ Τάξης

Δημοσιεύτηκε: 15/06/2023

Την Τρίτη, 13 Ιουνίου 2023, στο Ανοιχτό Θέατρο του Δημοτικού Σχολείου των Εκπαιδευτηρίων μας οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ΄ Τάξης αποχαιρέτισαν το Δημοτικό Σχολείο με μια γιορτή γεμάτη μουσική, ευρωπαϊκούς και ελληνικούς χορούς, τραγούδια διαχρονικά κι αγαπημένα και πλημμυρισμένη με πολύ έντονα συναισθήματα κλείνοντας, έτσι, τον κύκλο σπουδών τους στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Η παράστασή τους «Ταξίδι στην Ευρώπη» μάγεψε το κοινό, το οποίο ταξίδεψε μέσα από τις αφηγήσεις, τα τραγούδια και τους χορούς των παιδιών στην Κάτω Ιταλία, στη Γαλλία, στην Ισπανία, στον Πόντο και στην Ελλάδα. Το χειροκρότημα των θεατών ήταν διαρκές και θερμό, όπως και οι επευφημίες και οι ζητωκραυγές. Οι μικροί πρωταγωνιστές και οι μικρές πρωταγωνίστριες απολάμβαναν την κάθε στιγμή χειροκροτώντας μαζί με το κοινό και μοιράζοντας, ταυτόχρονα, τα χαμόγελά τους.

Η εκδήλωση έκλεισε με την προβολή ενός βίντεο με στιγμιότυπα απ΄ την όμορφη μαθητική τους πορεία στο Δημοτικό Σχολείο. Στιγμές που θα μείνουν ανεξίτηλα χαραγμένες στο μυαλό μικρών και μεγάλων, στιγμές των παιδιών απ’ τα πρώτα τους δειλά μαθητικά βήματα μέχρι και σήμερα, το τελευταίο σκαλοπάτι, πριν περάσουν στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Η πιο συγκινητική στιγμή της βραδιάς ήταν εκείνη που οι τελειόφοιτοι/ες πήραν το μικρόφωνο -προς έκπληξη όλων-, για να τιμήσουν και να ευχαριστήσουν τον ιδρυτή των Εκπαιδευτηρίων κ. Ν. Μπακογιάννη, την υπεύθυνη υλοποίησης του προγράμματος κ. Ευ.Παραθύρα-Μπακογιάννη και όλους τους/τις εκπαιδευτικούς του Σχολείου, οι οποίοι/ες φρόντισαν για την άρτια εκπαίδευσή τους και τη διαμόρφωση της προσωπικότητάς τους αποτελώντας οι ίδιοι/ίδιες υγιές πρότυπο απ’ τα πρώτα τους βήματα στο Δημοτικό. Δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν και όλο το προσωπικό του Σχολείου, που από το δικό του μετερίζι ο καθένας/η καθεμιά τούς στήριζε στα βήματά τους. Οι στιγμές ήταν έντονα φορτισμένες και τα χαμόγελα εναλλάσσονταν με τα δάκρυα για τον επικείμενο αποχωρισμό.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ - ΔΗΜΟΤΙΚΟ
  • 1ο χιλιόμετρο περιφερειακής Τρικάλων - Λάρισας
  • 2410 624424
  • info@bakogiannis.edu.gr
ΓΥΜΝΑΣΙΟ - ΛΥΚΕΙΟ
  • Τερψιθέα Λάρισας
  • 2410 851540-41-42
  • info@bakogiannis.edu.gr