Ενδοσχολικη επιμορφωση εκπαιδευτικων

Ενδοσχολική επιμόρφωση εκπαιδευτικών

Δημοσιεύτηκε: 20/01/2023

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού δράσεων για τη συνεχή κατάρτιση των εκπαιδευτικών του Σχολείου μας ,την αυτοβελτίωση και την ανάπτυξη του επιστημονικού τους εγγραμματισμού υλοποιήθηκαν την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023 σεμινάρια ενδοσχολικής επιμόρφωσης.

Α) Οι υπεύθυνες δασκάλες όλων των τάξεων του Δημοτικού Σχολείου παρακολούθησαν την εισήγηση του Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Χατζηλέλεκα Δ., με θέμα τη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών.
Ακολούθησε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την αξιοποίηση των εμπειριών και παραστάσεων των παιδιών κατά την επεξεργασία του μαθήματος καθώς και διαφόρων τεχνικών, όπως το Εκπαιδευτικό Δράμα (παιχνίδια ρόλων, κύκλος συνείδησης, παγωμένη εικόνα, ρόλος στον τοίχο, καρέκλα αφήγησης, ομαδικό γλυπτό, συνέντευξη με έναν Άγιο κ.ά ),οι βιωματικές δράσεις, τα παιχνίδια ενσυναίσθησης κλπ.

Β) Οι εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων του Δημοτικού Σχολείου συμμετείχαν σε βιωματικό σεμινάριο με εισηγήτρια τη θεατροπαιδαγωγό των Εκπαιδευτηρίων μας, κ.Ζγούρη Ειρήνη και θέμα τη σωματική έκφραση και την επικοινωνία.

Την πολύ εποικοδομητική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων ακολούθησαν ασκήσεις έκφρασης και επικοινωνίας κατά ομάδες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ - ΔΗΜΟΤΙΚΟ
  • 1ο χιλιόμετρο περιφερειακής Τρικάλων - Λάρισας
  • 2410 624424
  • info@bakogiannis.edu.gr
ΓΥΜΝΑΣΙΟ - ΛΥΚΕΙΟ
  • Τερψιθέα Λάρισας
  • 2410 851540-41-42
  • info@bakogiannis.edu.gr