Επίσκεψη της Γ’ Γυμνασίου στις εγκαταστάσεις του ομίλου ALFA WOOD

Δημοσιεύτηκε: 06/03/2023

Την Τετάρτη 1η Μαρτίου οι μαθητές του τμήματος Γ3΄ Γυμνασίου με την καθηγήτριά τους Παπαδημητρίου Γεωργία επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του ομίλου ALFA WOOD.

Τους μαθητές υποδέχτηκαν και ξενάγησαν με πολύ ζέση στους χώρους του ομίλου ALFA WOOD, ο κύριος Στέλιος Αγοραστός και η κυρία Ιωάννα Δημάκη.

Οι μαθητές είχαν τη χαρά στα πλαίσια του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων Επαγγελματικού Προσανατολισμού να περιηγηθούν στους χώρους του εργοστασίου και να γνωρίσουν από κοντά τη διαδικασία της παραγωγής προϊόντων ξύλου.

Ο κ. Αγοραστός αναφέρθηκε στις αξίες του ομίλου ALFA WOOD GROUP, στον «Δυναμισμό, την Πίστη, το Αίσθημα ευθύνης και την Εμπιστοσύνη».

Πρόκειται για έναν όμιλο με αρχές και κοινωνική ευαισθησία, οικογενειακό κλίμα, επιτυχίες στην εγχώρια και διεθνή αγορά, οικολογική συνείδηση, που αντανακλά τις τάσεις του αύριο και ανταποκρίνεται στο απαιτούμενο περιβάλλον όσον αφορά τη λειτουργία, τη χρήση και το σχεδιασμό στο επεξεργασμένο ξύλο.

Οι μαθητές συνομίλησαν με επαγγελματίες όπως τον υπεύθυνο του σχεδιαστικού τμήματος και την υπεύθυνη marketing για την εργασία τους στον όμιλο. Παράλληλα ενημερώθηκαν και για άλλες ειδικότητες που απασχολούνται όπως αρχιτέκτονες, νομικούς, οικονομολόγους.

Είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ένα πρωτότυπο εργαλείο σχεδιασμού ,το πρόγραμμα οπτικοποίησης Alfa Design Studio, το οποίο βοηθάει να δει κάποιος σε ρεαλιστική απεικόνιση και να έχει εικόνα για τα προϊόντα του ομίλου ΑLFA WOOD. Στη συνέχεια τα παιδιά, τηρώντας τα αναγκαία μέτρα προστασίας, ξεναγήθηκαν στους χώρους του εργοστασίου.

Ο όμιλος ALFA WOOD GROUP στο πλαίσιο της οικολογίας και της προστασίας του περιβάλλοντος προωθεί και στηρίζει την χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας όπως την ανακύκλωση της στερεής βιομάζας, δηλαδή την επαναχρησιμοποίηση των οργανικών υλών που έχουν άμεση ή έμμεση με την βιολογική/οργανική προέλευση του ξύλου.

Η βιομάζα συλλέγεται και οδηγείται προς τα εργοστάσια του ομίλου και ακολουθεί συγκεκριμένη επεξεργασία, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή πράσινης ενέργειας (θερμότητας και ηλεκτρικής ενέργειας).

Η επίσκεψη μας, ήταν μια εξαιρετική και ξεχωριστή εμπειρία και τους ευχαριστούμε όλους ιδιαίτερα για τη φιλοξενία τους!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ - ΔΗΜΟΤΙΚΟ
  • 1ο χιλιόμετρο περιφερειακής Τρικάλων - Λάρισας
  • 2410 624424
  • info@bakogiannis.edu.gr
ΓΥΜΝΑΣΙΟ - ΛΥΚΕΙΟ
  • Τερψιθέα Λάρισας
  • 2410 851540-41-42
  • info@bakogiannis.edu.gr