Ήρθε πάλι η Πασχαλιά!

Δημοσιεύτηκε: 26/04/2024

Με ένα πρόγραμμα γεμάτο ποικίλες και ενδιαφέρουσες δράσεις οι μαθητές, οι μαθήτριες και οι εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου των Εκπαιδευτηρίων μας προετοιμάστηκαν για να υποδεχτούν τις επικείμενες άγιες ημέρες.

Μέσα από επιλεγμένα λογοτεχνικά κείμενα σπουδαίων Ελλήνων ποιητών και συγγραφέων στο μάθημα της Γλώσσας γνώρισαν τα έθιμα του τόπου μας που συνδέονται με το Θείο Πάθος και τη μεγάλη γιορτή της χριστιανοσύνης, το Πάσχα.

Στο μάθημα των Θρησκευτικών και μέσα από σχετικές προβολές προσέγγισαν τα γεγονότα της Σταύρωσης και της Ανάστασης του Θεανθρώπου.

Στο μάθημα της Μουσικής έμαθαν τα κάλαντα του Λαζάρου και της Μεγάλης Πέμπτης καθώς και τα Εγκώμια του Επιτάφιου Θρήνου, τα οποία έψαλαν την Παρασκευή κατά τη συμμετοχή τους στην προηγιασμένη θεία λειτουργία και Θεία Κοινωνία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Θωμά.

Στο Εικαστικό Εργαστήρι που στήθηκε στην αυλή του Σχολείου έβαψαν αυγά,στόλισαν με ανοιξιάτικα λουλούδια καλάθια για να τραγουδήσουν τον Λάζαρο, ζωγράφισαν κάρτες με πασχαλινές ευχές για τους αγαπημένους τους και δημιούργησαν όμορφες λαμπάδες,τις οποίες πούλησαν στο bazaar που οργάνωσαν με φιλανθρωπικό σκοπό οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ’ Τάξης.

Οι δραστηριότητες αυτές ολοκληρώθηκαν πραγματώνοντας τα θεία διδάγματα της αγάπης προς τον συνάνθρωπο,της ανιδιοτέλειας και της αλληλεγγύης με τη συγκέντρωση τροφίμων,τα οποία προσφέρθηκαν για την ενίσχυση των συσσιτίων της Ιεράς Μητροπόλεως και οικογενειών που έχουν ανάγκη στην ενορία του Αγίου Θωμά.

Με τις καρδιές γεμάτες πλούσια συναισθήματα από όλα όσα βίωσαν την εβδομάδα αυτή μικροί και μεγάλοι αντάλλαξαν ευχές:

“Καλό Πάσχα!” και “Καλή Ανάσταση!”

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ - ΔΗΜΟΤΙΚΟ
  • 1ο χιλιόμετρο περιφερειακής Τρικάλων - Λάρισας
  • 2410 624424
  • info@bakogiannis.edu.gr
ΓΥΜΝΑΣΙΟ - ΛΥΚΕΙΟ
  • Τερψιθέα Λάρισας
  • 2410 851540-41-42
  • info@bakogiannis.edu.gr