Με όχημα τη Λογοτεχνία η Α΄ Τάξη ταξιδεύει στο … διαδίκτυο

Δημοσιεύτηκε: 16/02/2023

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο και στο πλαίσιο ενός στοχευμένου προγράμματος ενημέρωσης των παιδιών σε συνεργασία με την UNESCO οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄ Τάξης πήραν μέρος στις παρακάτω δράσεις με στόχο να μάθουν να χρησιμοποιούν την τεχνολογία με σεβασμό, υπευθυνότητα, κριτική σκέψη και να αξιοποιούν δημιουργικά τις δυνατότητές της.

1η Δράση: Κατά την υλοποίηση του  Προγράμματος Φιλαναγνωσίας επεξεργάστηκαν με ποικίλους τρόπους το παραμύθι «Ο Ιντερνετούλης στην παρέα μας! » της Λητώς  Τσακίρη.

2η Δράση: Την Τετάρτη  15 Φεβρουαρίου 2023 εκπαιδευτικοί και παιδιά υποδέχθηκαν  τη συγγραφέα στον χώρο του Σχολείου,  επικοινώνησαν μαζί της και παρουσίασαν δρώμενα που αναδύθηκαν κατά την επεξεργασία του βιβλίου.

Ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία για τα παιδιά, γιατί κατάφεραν μέσα από τον λόγο, την εικόνα και τη μουσική να κατανοήσουν την αναγκαιότητα του Διαδικτύου και, επιπλέον, με την αγορά του βιβλίου να στηρίξουν τους σκοπούς του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων.

   Μπράβο στους μαθητές και τις μαθήτριες της Α΄ Τάξης του Σχολείου μας για το ενδιαφέρον, τον ζήλο και το μεράκι με τα οποία αγκάλιασαν το πρόγραμμα και τη συγγραφέα!

   Ευχαριστούμε, επίσης, θερμά τη συγγραφέα που μας τίμησε με την παρουσία της και για τις όμορφες στιγμές που χάρισε σε όλους μας!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ - ΔΗΜΟΤΙΚΟ
  • 1ο χιλιόμετρο περιφερειακής Τρικάλων - Λάρισας
  • 2410 624424
  • info@bakogiannis.edu.gr
ΓΥΜΝΑΣΙΟ - ΛΥΚΕΙΟ
  • Τερψιθέα Λάρισας
  • 2410 851540-41-42
  • info@bakogiannis.edu.gr