Το Νηπιαγωγείο υποδέχεται το γλυκό Καλοκαίρι 

Δημοσιεύτηκε: 13/06/2023

Ένα πλούσιο σε δραστηριότητες πρόγραμμα ,που σχεδιάζεται και υλοποιείται με πλήρη συνείδηση της αποστολής και του ρόλου του Σχολείου , απολαμβάνουν καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς οι μαθητές και οι μαθήτριες του Νηπιαγωγείου μας, δραστηριότητες που τους δίνουν τη δυνατότητα ανάπτυξης της γλωσσικής έκφρασης, καλλιέργειας της αυτοπεποίθησης και αλληλεπίδραση με τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριες τους. 

Τα μικρά παιδιά του Παιδικού Σταθμού και παρουσίασαν μια ιστορία γεμάτη ποιήματα και τραγούδια αφιερωμένη στο Καλοκαίρι. Μεταμορφώθηκαν σε παιδιά του Καλοκαιριού, γλάρους ,ναυτάκια και ψαράδες και αποχαιρέτησαν ,έτσι, τη σχολική χρονιά που φεύγει. 

Τα παιδιά των Προνηπίων δραματοποίησαν το παραμύθι της αγαπημένης συγγραφέα, Σοφίας Ζαραμπούκα, «Ορχήστρα Ποντικάτα». Μας έδειξαν πως μπορεί να γίνει κάποιος μουσικός, αν φάει πολλές σελίδες με νότες. Τι χρειάζεται για να γίνει κάποιος μαέστρος; Μέσα από περιπέτειες και από αναπάντεχα γεγονότα ανακάλυψαν πως μια ορχήστρα μυστική κατάφερε να φτάσει στο Μέγαρο της μουσικής. Έτσι, η σκηνή πλημμύρησε με όπερα ,θέατρα και μουσικές! 

Οι μαθητές/τριες των Νηπίων του Σχολείου μας κατανόησαν την έννοια τησ Δημοκρατίας και της αξίας της στην ανάπτυξη της κοινωνίας μας δραματοποιώντας το παραμύθι της σπουδαίας Σοφίας Ζαραμπούκα «Στο δάσος». Οι ελέφαντες πίστεψαν ότι η δύναμη του σώματος μπορεί να κυβερνήσει την κοινωνία του δάσους… γι’ αυτό, αποφάσισαν να διώξουν τη κουκουβάγια από τη θέση του πρωθυπουργού! Όταν όμως γρήγορα βρήκαν τα δύσκολα κατάλαβαν ότι η αληθινή δύναμη βρίσκεται τελικά στο μυαλό. Έτσι, η Δημοκρατία επέστρεψε στο δάσος! 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ - ΔΗΜΟΤΙΚΟ
  • 1ο χιλιόμετρο περιφερειακής Τρικάλων - Λάρισας
  • 2410 624424
  • info@bakogiannis.edu.gr
ΓΥΜΝΑΣΙΟ - ΛΥΚΕΙΟ
  • Τερψιθέα Λάρισας
  • 2410 851540-41-42
  • info@bakogiannis.edu.gr