Πάσχα, Κυρίου Πάσχα!

Δημοσιεύτηκε: 07/04/2023

Το θείο Δράμα και την Ανάσταση του Κυρίου προετοιμάστηκαν να υποδεχτούν οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου των Εκπαιδευτηρίων μας την εβδομάδα πριν από τις διακοπές του Πάσχα.

Μέσα από ένα πλούσιο σε δραστηριότητες πρόγραμμα που υλοποίησαν κατανόησαν το βαθύτερο νόημα της μεγαλύτερης γιορτής της Χριστιανοσύνης, που δεν είναι άλλο από την ανιδιοτελή αγάπη, την αλληλεγγύη και την προσφορά στον πλησίον.

Στο μάθημα των Θρησκευτικών γνώρισαν τα γεγονότα της Σταύρωσης και της Ανάστασης του Θεανθρώπου.

Στο μάθημα της Γλώσσας μελέτησαν διηγήματα και ποιήματα με πασχαλινό περιεχόμενο από την πλούσια ελληνική λογοτεχνία και γνώρισαν τα έθιμα του τόπου μας.

Στο μάθημα της Μουσικής έψαλαν τα Εγκώμια του Επιτάφιου Θρήνου καθώς και τα κάλαντα του Λαζάρου και της Μεγάλης Πέμπτης.

Στο μάθημα των Εικαστικών έστησαν ένα χαρούμενο “Πασχαλινό Εργαστήρι” και κατασκεύασαν όμορφες πολύχρωμες δημιουργίες: καλαθάκια, στεφάνια, κάρτες, λαμπάδες και έβαψαν παραδοσιακά κόκκινα αυγά.

Επιπλέον, οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ’ Τάξης δημιούργησαν πρωτότυπες λαμπάδες και από την πώλησή τους συγκέντρωσαν ένα αξιόλογο ποσό, το οποίο θα διαθέσουν για φιλανθρωπικό σκοπό.

Μικροί/ές και μεγάλοι/ες, μετά από την απαραίτητη προετοιμασία, συμμετείχαν στην Προηγιασμένη Λειτουργία και τη Θεία Κοινωνία που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Θωμά.

Τέλος, πραγματώνοντας τα Θεία διδάγματα συγκέντρωσαν τρόφιμα και τα πρόσφεραν στον Ιερό Ναό του Αγίου Θωμά και του Αγίου Αθανασίου Τερψιθέας για την ενίσχυση αδύναμων οικονομικά οικογενειών της ενορίας τους.

Με έντονα συναισθήματα από όλα αυτά τα πλούσια βιώματα να κατακλύζουν τις καρδιές ευχήθηκαν

“ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ” και “ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ”

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ - ΔΗΜΟΤΙΚΟ
  • 1ο χιλιόμετρο περιφερειακής Τρικάλων - Λάρισας
  • 2410 624424
  • info@bakogiannis.edu.gr
ΓΥΜΝΑΣΙΟ - ΛΥΚΕΙΟ
  • Τερψιθέα Λάρισας
  • 2410 851540-41-42
  • info@bakogiannis.edu.gr