Συνάντηση μαθητών και μαθητριών με φοιτητές-μάρτυρες των γεγονότων του Πολυτεχνείου

Δημοσιεύτηκε: 16/11/2023

Στο πλαίσιο εορτασμού για την επέτειο των 50 χρόνων από την εξέγερση των ελεύθερων αγωνιζομένων φοιτητών στο Πολυτεχνείο οι μαθητές/ ήτριες των Εργαστηρίων Ρητορικής της Ε’ και Στ’ Τάξης καθώς και της Δ’ Τάξης των Εκπαιδευτηρίων μας υποδέχτηκαν την Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2023, στο Αμφιθέατρο του Δημοτικού Σχολείου την κα Καίτη Θεοχαροπούλου και τον κ. Νίκο Θεοχαρόπουλο, αγωνιστές του Πολυτεχνείου.

Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας τους η κα Καίτη Θεοχαροπούλου αφηγήθηκε στους μαθητές/ήτριες και τους εκπαιδευτικούς την πρωτόγνωρη εμπειρία που βίωσε η ίδια μέσα στο Πολυτεχνείο, από την πρώτη μέρα κατάληψής του έως και το τέλος της μεγάλης νύχτας της 17ης Νοεμβρίου, που ολοκληρώθηκε με τον τραγικό επίλογο της εισβολής του άρματος μάχης στο κτίριο της Πολυτεχνικής Σχολής.

Ο κος Θεοχαρόπουλος με τη σειρά του αφηγήθηκε άγνωστα γεγονότα των ημερών εκείνων, αφού υπήρξε ένας από τους πολλούς αφανείς ήρωες που στήριξαν τον αγώνα της νεολαίας έξω από το Πολυτεχνείο.

Κοινή ομολογία τους ήταν ότι αυτή η εξέγερση στιγμάτισε όλη τους τη ζωή και ότι ακόμη και σήμερα πορεύονται με τις αξίες που υπερασπίστηκαν τότε.

Τέλος, οι δύο καλεσμένοι απάντησαν στις εύστοχες ερωτήσεις της δημοσιογραφικής ομάδας του Εργαστηρίου Δημοσιογραφίας της Ε’ και Στ’ Τάξης και κάλεσαν τα παιδιά να γίνουν και αυτά αγωνιστές αξιών και φρουροί της δημοκρατίας, της ισονομίας και της ανθρώπινης ύπαρξης.

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ - ΔΗΜΟΤΙΚΟ
  • 1ο χιλιόμετρο περιφερειακής Τρικάλων - Λάρισας
  • 2410 624424
  • info@bakogiannis.edu.gr
ΓΥΜΝΑΣΙΟ - ΛΥΚΕΙΟ
  • Τερψιθέα Λάρισας
  • 2410 851540-41-42
  • info@bakogiannis.edu.gr